Basta=barst-ja !

De kruik gaat net zo lang… en zo vertoont Basta ook al heel wat barsten. Vooral omdat ik het sprankelende van de eerste nummers thans niet meer als zodanig herken. Neem nu b.v. het laatste nummer 8 ! Izymanny=eazy monny: roepen kunstenaars op, te komen Breinstormen op de Statensingel, maar daar gebeurt dus niets anders dan dat zij er gratis zitten, ruzie, naaien en kliederen met verf in een poging ook nog weer gratis aan andermans ideeen te komen. Wat een onaanspreekbaar schreeuwers echtpaar. Dat ze deze fantastische ruimte maar eens aan de duizenddichter geven… de makelaar is er al mee akoord en anders barst maar !

Ook ge-infiltreerd in het vorige nummer zijn Paul en Luiz met hun zogenaamde Limbo-tic… Roepen een ieder op om Slimburger te worden. Heb ik spontaan op gereageerd maar… zien mijn werken niet zitten, zou geen publiek voor zijn ! Van de duizenddichter zijn van twee titels 22.000 boeken in de omloop. Tic selecteert ten eigen gunsten…Bischop Wiertz, Wim Kuipers, Wiel Kusters om maar eens wat kliekende klusters te noemen… wie heeft interesse om de 15 manuscripten van de duizenddichter uit te geven ? En anders barst maar !

Maastricht is een dankbaar braakliggend terrein voor allerlei kunsten juist om dat het daar al eeuwen in een verdomhoek zit. Maastricht groots in het terassen zitten en de facade der lege kerkgebouwen is-geen-heilige=schijnheilige. De Helft van de bevolking staat achter mij, de andere helft ziet mij als een zombie en zo word ik al 30 jaren gemangeld tussen goed en kwaad. Zo werd ik b.v. met mijn boekjes weggestuurd op de laastelijke antiekwaarenmarkt omdat ik mij commercieel niet kan verantwoorden. Barst maar !

Waarom wordt de duizenddichter die alle talen vanuit het Limburgse dialekt-diets terug bracht naar een oertaal, nooit eens door de officiële instanties in Limburg uitgenodigd voor lezingen… Omdat hij het beter en vooral orgineler weet en brengt,dan de gevestigde orde ? Barst maar !

Willem Berend Hietbrink

www.Duizenddichter.nl

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Basta 09

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s